Go to content
Het noorden van Sardinië

Paradijs vol witte stranden

Een verzameling van witte stranden, azuurblauw water, indrukwekkende rotsformaties maken de stranden een echt paradijs. De turkooise zee en parelwitte zandstranden doen vermoeden dat je op de Malediven bent.

1/3

La Maddalena Archipel
La Maddalena, gelegen in het noordoosten van Sardinië, bestaat uit maar liefst zeven grote eilanden en 50 kleinere onbewoonde eilanden. De beste manier om dit nationale park te bezoeken is door een bootje te huren in Palau, eventueel met schipper. Op deze manier kun je rondom de verschillende eilanden varen en hier en daar aanleggen om te zonnen en te zwemmen. Zin om te duiken of te snorkelen? Dan ben je hier op het juiste adres. Dit is de allerbeste spot van Sardinië! Het eiland Caprera is een echte aanrader voor wandel- en natuurliefhebbers. Met name in de lente is het hier heerlijk toeven, de natuur is dan op haar mooist. De vele bloemen en planten staan in volle bloei. De lente brengt ook vele soorten trekvogels, die enige tijd op de eilanden vertoeven. Zeker interessant voor vogelliefhebbers!

Wijnen van Sardinië
Sardinië heeft niet alleen prachtige stranden en een ongerepte natuur, het kent ook een eeuwenoude traditie als het gaat om de wijncultuur. Al meer dan 2000 jaar wordt er op het eiland wijn gemaakt. De bekendste druivensoorten zijn de Cannonau voor de rode wijnen en de Vermentino voor de witte wijnen. Bezoek één van de vele wijnhuizen tijdens uw reis door het groene Sardinië. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Cantina Surrau in Arzachena of Cantina Contini in Oristano. Beide wijnhuizen nemen je graag mee voor een rondleiding door de wijngaard, vol passie doen ze hun geheimen voor je uit de doeken. Afsluitend volgt natuurlijk een proeverij van de mooiste wijnen. Naast wijn wordt er trouwens ook likeur gemaakt: Mirto. Deze wordt gemaakt van de mirtestruik die veelvuldig groeit op Sardinië. Een verrukkelijke afsluiting van een Sardijns diner. Salute!

Sardijnse specialiteiten
Door de ligging midden in de Middellandse Zee is het in Sardinië nooit moeilijk om aan de heerlijkste vis of schaal- en schelpdieren te komen. Een echte Sardijnse specialiteit is de kostbare Bottarga, gemaakt van kuit van de harder, een soort karper. Deze eitjes worden gedroogd en gezouten en in plakjes als voorgerecht gegeten of geraspt door een pasta. Het geeft een zoute, ziltige smaak. Typisch Sardijns is ook de Purcheddu oftewel speenvarken aan het spit, geserveerd met takjes mirte. De voorbereiding duurt lang en het aansteken van het vuur is een ritueel waar iedereen zich graag mee bemoeit. Het is een niet weg te denken vleesgerecht op Sardijnse dorpsfeesten, vooral in het binnenland. Onze favoriet was toch wel de Pane Carasau. Een dubbel gebakken, flinterdunne, krokante en knapperige broodsoort die bij het diner altijd op tafel komt. Heerlijk licht en super lekker met wat olijfolie en zout. Het wordt gebakken in een steenoven. Veel Sardijnen laten dit echter graag aan de bakker over omdat het heel bewerkelijk is.

Bel ons
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.
Bel 0570 - 769 157
Mail ons
Wij streven ernaar om binnen één werkdag je mail te beantwoorden.
Mail reisvraag
Videocall
Even videobellen kan ook! Maak snel een afspraak en dan zien we je binnenkort.
Plan videocall